Gebruik

Ondanks dat het kerkgebouw op dit moment de functie heeft van een kunstatelier stelt de heer Buning de ruimte soms beschikbaar voor speciale gelegenheden. Zo is er in 2011 een benefiet concert gehouden door het saxofoonkwartet ‘Quatre Forte’ om geld in te zamelen voor de Stichting. Ook in het verleden zijn er meer concerten gehouden in de kerk.

Herfstconcert in Pietersbierum

Door Gerjanne – toegevoegd op 31-10-2011

Zondagmiddag vertrokken wij richting Pietersbierum, want hier zou ons tweede concert plaatsvinden. Dit was niet zomaar een concert, maar een benefietconcert voor de ‘Stichting tot behoud kerktoren Pietersbierum’. Een aantal jaren geleden wilde men namelijk de klok uit dit monumentale gebouw halen en hiervoor werd een groot gat in de toren geslagen. De dorpsbewoners van Pietersbierum hebben dit destijds weten te voorkomen en hiervoor de stichting opgericht. Nu het gat weer dicht is, wil men graag de toren in zoverre herstellen, dat de klok opnieuw zal kunnen luiden. Dit is natuurlijk een prachtig streven voor het dorp en omdat Gerjanne haar roots in Pietersbierum liggen, wilden wij ons hier graag voor inzetten. De kerk is nu in gebruik als atelier van de kunst schilder Klaas Werumeus Buning, dus het concert vond plaats tussen de meest prachtige schilderijen.

Lees meer op…. http://www.quatreforte.nl/blog0015.html

Het zou prachtig zijn als in de toekomst meer gebruik zou kunnen worden gemaakt van dit mooie kerkgebouw. Mocht u interesse of ideeën hebben hoe we dit monument kunnen gebruiken neem dan contact met ons op.